Yakin BN Tetap Pertahankan Parlimen Langkawi

Sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Kedah, berkeyakinan Kerajaan Barisan Nasional (BN) mampu mempertahankan kerusi Parlimen Langkawi pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang. Bagi kerusi Dewan Undangan Negeri Ayer Hangat dan Kuah yang telah disandang sejak sekian lama juga turut mampu dipertahankan kerana UMNO dan Barisan Nasional Negeri Kedah saling bermuafakat bersama dan sentiasa bekerja memberi khidmat kepada masyarakat setempat.

“Walaupun siapa yang bertanding, kita yakin boleh mempertahankan tiga kerusi ini kerana pengundi di Langkawi boleh melihat dan menilai segala usaha kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri dalam membangunkan Langkawi.

“Kalau Tun Dr Mahathir Mohamad atau sesiapa sahaja mahu bertanding di situ boleh tetapi yang rugi nanti orang Langkawi,”

Diminta mengulas kenyataan Dr Mahathir selaku pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang bersedia bertanding dalam PRU14 membabitkan satu daripada tiga kerusi parlimen iaitu Putrajaya, Langkawi atau Kubang Pasu.

Tidak mahu melihat rakyat Langkawi rugi jika masih mahu memilih Dr Mahathir atas alasan bekas perdana menteri itu banyak berjasa kerana katanya memang tanggungjawab Dr Mahathir selaku pemimpin negara pada masa itu untuk membangunkan Langkawi.

“Sekarang tugas membangunkan Pulau Langkawi terletak kepada Perdana Menteri, YAB Datuk Seri Najib Razak

“Rakyat Langkawi jangan keliru dalam soal ini. Jika tidak di bawah BN, beliau (Dr Mahathir) tidak akan mampu membangunkan Langkawi kerana hanya wakil rakyat BN yang mampu membawa kemajuan di pulau itu dan juga di mana sahaja kawasan di negeri ini,” katanya.

Dalam pada itu, Parti PPBM juga tidak mampu menerajui Pakatan Harapan di Kedah berikutan pergolakan yang berlaku di antara PPBM, DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Parti Amanah Negara (Amanah).

“Mereka (pembangkang) sendiri bercelaru tengok sahaja perebutan kerusi yang masih berlaku dan kalau itu pun berlaku, macam mana mereka nak tadbir negara. Rakyat sekarang tidak bodoh, mereka boleh menilai sendiri.

“Rakyat pun sudah muak. Tak akan kita hendak biarkan dia (Tun Mahathir) mengulangi kesilapan kesilapan yang pernah dilakukannya sepanjang menjadi perdana menteri selama 22 tahun dari 1981 sehingga 2003,” katanya.

#MuafakatKedah

Leave a comment